Extension and Conversion of Riverside Home

 

Sat on the estuary edge in Kingsbridge, this cosy holiday home went through a transforming redesign and renovation to make it a permanent dwelling for the client. Remodelling the ground floor into an open plan living area, with full width sliding doors to open the house out onto the terrace, garden and estuary beyond, required some careful structural considerations and the installation of a single visible steel post to support the roof. Landscaping the garden maximised the available external space on the riverbank for the Devon summers while a central fireplace provided the focal point for the coastal winters.

Extension and Conversion of Riverside Home

Challenges

  • The narrow access on a busy road and a lack of parking and working spaces added a logistical demand to this project

Successes

  • The project was largely managed as a client collaboration when the engaged Contract Administrator went on long-term sick leave.

Credit

Site manager: Adrian Rea

Interested In Working With Us On Your Project?